27-07-04

Werkgevers vragen extra gastarbeiders

Belga 26/07/2004
 
Willen we onze welvaart in stand houden, dan moeten we iets doen aan het tekort aan buitenlandse arbeidskrachten. De Europese Commissie becijferde dat we tot 45 procent meer migranten moeten toelaten om onze arbeidsmarkt in leven te houden, zo meldt Het Nieuwsblad maandag.
 

De Vlaamse werkgevers vragen om de immigratiestop te versoepelen en met 'green cards' te werken.

  • Tegen 2030 daalt door de vergrijzing het aantal werknemers in de EU met 14 miljoen.
  • Het bruto nationaal product van de 15 landen vermindert daardoor met zeven procent.
  • De Europese Commissie schat dat de kosten voor gezondheidszorg en pensioenen tegen dan met meer dan 8 procent zullen gestegen zijn.

 De Vlaamse werkgevers willen ook soepelere migratieregels om buitenlandse werkkrachten aan te trekken. VOKA, de koepelorganisatie van Vlaamse werkgevers, pleit voor een selectieve opheffing van de migratiestop. In Nederland en Duitsland is het systeem van de 'green cards', een soort arbeidskaart, al ingevoerd. (dwm)

22:12 Gepost door Een :-) Optimist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ikke en de rest kan stikke Hey eerst wil ik je proficiat wensen met je site heb kort even gekeken en vind het een zeer leuk initiatief.
Nu even dit.
Alles wat er in je post vermeld is staat boven elke twijfel. Als we niet beginnen te reageren dan zullen we onze welvaartstaat zoals we die nu kennen vaarwel mogen zeggen. Want zoals je zegt zullen de kosten zeer sterk stijgen. Maar vergeet ook niet dat onze markten stilletjes aan het dichtslibben zijn. Het is niets voor niets dat we in de laatste 30 jaar al bijna 4 crisissen hebben meegemaakt. Daarenboven het feit dat lage loonlanden meer en meer economische macht beginnen te krijgen. Want wij worden te duur voor onze levenstijl.
Ik troost me wel met het feit dat diegene die intolerant en anti hebben gestemd binnen de volgende decennia op hun gat gaan zitten en wenen omdat hetgeen ze wouden behouden met hun stem verdwenen is door hun stem.
Maar zoals je nick zegt, optimist blijven misschien komen er betere dagen. Dagen waarin de mens beseft dat er meer is dan enkel de dorpsgrens.

Gepost door: Toontje | 26-08-04

De commentaren zijn gesloten.